Over mij

 

 

 

Ik ben Mark Schuurman en fotografeer graag vogels, natuur en landschappen. Vooral in de provincie Groningen, maar eigenlijk overal waar ik ben. In 2005 begon ik met vogelfotografie. Hun gedrag, hoe ze eruit zien, hoe ze grenzeloos meebewegen met weersomstandigheden, voedselaanbod en zich aanpassen aan of botsen met ons, de mens. In mijn fotografie wil ik dat laten zien. Dat ze het waard zijn om te beschermen en rekening mee te houden in hoe we omgaan met onze ruimte. Ben met name liefhebber van onze nationale vogel, de grutto. Maar ook de ‘soort van Groningen’, de grauwe kiekendief zie ik graag vliegen…

Naast vogelfotografie raakte ik in 2017 in de ban van dronefotografie. Ik heb in het bijzonder iets met de kronkels in het Groninger landschap; van de oude Hunze-meanders in het Reitdiepgebied tot de kronkels van de Ruiten Aa in Westerwolde.

 

In het bezit van de vereiste Europese dronevliegbewijzen

 

Ik ben in het bezit van de wettelijk vereiste Europese dronevliegbewijzen voor het legaal vliegen met drones en ben geregistreerd bij de RDW. Hiermee mag ik vliegen in de subcategorieën A1/A3 en A2 binnen de zogenaamde Open Categorie. Mijn drones zijn goed (en verplicht) verzekerd, ik ben op de hoogte van veiligheidseisen, luchtvaartregels en beperkingen, en wil natuurlijk vooral mooie beelden maken.